Posts

Showing posts from February, 2016

Travelog New Zealand-Australia: (3) Menjejaki Great Ocean Road (GOR)

Image
29 November 2015 Day: 2
Hari yang cerah kini makin jelas....:D, puas aku tunggu sunrise dr bilik hotel. 4.30 masih gelap. Lepas subuh setia lagi bediri tepi tingkap. Emmhhh....lamanyer. Penantian ku berakhir bilamana sinaran mentari sikit demi sikit menyimbahkan cahaya ke alam maya. Tak ada pemandangan yang menarik sangat dari ruang tingkap yang terhad. Aku saja nak tengok cahaya pagi mai dari mana. Tiba2 aku nampak beberapa belon panas....yehaaaa....lucky for me! Holla Melbourne, Morning!


Pagi ni kami akan bertolak awal ke Great Ocean Road. Jam 7.30 dah siap2 turun tunggu bas. Untuk ke sini, kami amik day tour dari http://melbourneaustraliatours.com.au/contact dengan harga pakej AUD 85, termasuk sarapan pagi dan makan tengahari. Yang ini diuruskan oleh Kak T. Dah booking awal dr Mesia lagi. Jarak perjalanan dari Melbourne City ke Great Ocean Road (GOR), lebih kurang 4 jam lebih menaiki bas (1 way). Perjalanan yang agak jauh namun tak membosankan. Kiri kanan perjalanan semua lawa-law…