Posts

Showing posts from July, 2013

HENING INI BENDANG

Image
HENING INI BENDANG
aku berdiri antara padi bendang sunyi aku  tiada berteman kawan ku jauh di pergunungan tapi akulah  si pohon rendang ranting ku lebat hinggap burung bersiul-siul angin pupuk padi menguning petani girang
YATIM AHMAD putatan

China_Mei 2013: (3) Ghuangzhou Kami Datang.......:)

Image
30 Mei 2013

Assalamualaikum n Salam Sejahtera.......:)

Semalam dah plan untuk bergerak dalam jam 11.30 pg ke Luohu, nampak awal sangat tp takpe la....biar kiter tunggu train jangan ditinggal train sudah.....haruuuuuuu...........................Selepas subuh aku tido balik. Ala.... penat semalam tak abih lg dan ari ni kami hanya bkfst kat dlm bilik, makan aper yg ader. aku bawa bekal maggie 1 bungkus, 2 bungkus besar bubur (dlm ader 12 paket), biskut, nescafe 3n1, keropok (wajib ni, aku kan suka mengunyah). Pengajaran untuk aku, lain kali kena bawa:  Maggie tu patut bawa banyak, bubur sket je.....aher nyer punyer payah aku nak abihkan bubur tu sbb terlalu masin....necafe kena bawa 30 paket sbb aku jenis bawa bekal sbb tak suka minum air sejuk.

Oleh kerana sampai awal sangat maka kami ble la round 1 bangunan stesen Luohu....:). ader banyak masa untuk klik2...:)









Dah puas keliling Luohu, kami pun masuk kat waiting room. Dalam ni sejuk sket, ader mesin pemanas air, nak makan maggie ble jer ami…

Kemantapan Vokal Cakra Khan

Image
Assalamualaikum n Selamat malam.....:)

Tadi tengah cari lagu2 best kat 30 lagu terhangat HotFm, untuk masuk dlm pendrive. Aku peminat setia HotFm kononnyer.....dulu maser kat KK, pagi2 maser nak g keje mesti buka Hotfm...Sekali pindah pulau, rasain lho....sunyi sepi tanpa dia...wekekekek.....! terus kan, Jumpa lagu ni terus tengok kat YT....best ker tak sblm dpwnload kat 4shared. Ehhhh.......sape ni.....? handsome nyer sora. Sora macho....terus aku terjatuh chentha.....hahahahah.......punyer la jarang dengar radio. Kesiannnnn betol.....




Oleh kerana aku dah jatuh chenta kat sora dier, dengan gigihnyer aku cari biodatanyer...Cowok ini asalnya Indonesia ya......cewah...tetiba slang indo. wekekekk......

Baca sendiri la...

Nama Lengkap     : Cakra Konta Paryaman
Nama Panggilan  : Cakra Khan
Tempat Lahir       : Pangandaran
Tanggal Lahir      : 27 Februari 1992
Penyanyi Favorite : Cakha Khan
Twitter                : @cakrakhanz dan @cakraholic
Pendidikan        : Mahsiswa di STIMB, jurusan Vocal …

China_Mei 2013: (2) Tersalah Station dan Misi Mengenal jalan......

Image
29 Mei 2013

Sampai aje ke Lohou Station, kami pun menapak keluar. Aku tanya KH, betul ke kiter turun di sini..? KH kata, seingat dier bukan di Lohou, tp kena tukar line 1 lagi, baru sampai ke hotel tu.....mcm ader bunyi shaibu...heheheh....ok...ok...tak pe. kiter tgk dulu aper ader kt sini, sbb aku tgk alamat hotel tu, ader perkataan Luaho.



Dongmen Central Road Garden Inn
2066 Dongmen Middle Road, Luohu-Dongmen, Shenzhen, China 510100


Kan......?? Kami keluar ikut kata hati (hehehhe.......) keluar di pintu D.....ehhhh...sekali kan.....pandang kiri kanan, pandang KH, KH pandang aku...dua2 gelak...kak macam tak penah nampak ni jalan kan? iyaaaa.....betul la nanie d shaibu tu, aku ingat sdh.....ok...ok ndapa kita duduk2 dulu sini. Hehhe......kalo stesen tu betul, sepatutnyer kami menapak keluar ikut tangga tinggi then keluar nampak pokok2, bangunan2. Yang ni tangganyer ader signboard HONG KONG.......dah sah salah. Tapi ader baiknyer juga kami tersalah stesen ni. Sbb aper tau......maser tgh …

China_Mei 2013: (1) Bercuti ke Shenzhen seperti Balik Kampong.....

Image
Assalamualaikum n Salam Sejahtera.....
29 Mei 2013

Dah masuk Julai yeee??.......hheheh....ok, yg ni cite Mei lalu. Flight from KK 9.30 am. Ini kali ke-3 aku ke sini. Selepas balik dari Shenzhen Mac ari tu. Cuti sekolah bulan Mei mmg xder perancangan nak ke mana2. Kak Hasnah nak join Kak Nurlia ke Vietnam, aku belum lagi teringin nak balik semula ke vietnam sbb dah p hujung tahun 2012. Kecuali kalo aku dh nak naik pelamin nanti, baru berkira2 akan ke sana beli kain....:) amboiiiii.....besaq hajat......^____^. Kak Enai pula nak p Umrah. So aku akan lepak di Kampung. Beberapa minggu berlalu, kak Hasnah call, tanya nak x g Shenzhen, terus ke Guangzhou, katanyer nak beli LCD comel. Aku pula bila sebut nama Guangzhou terus teruja, sbb hajat ke sana tak kesampaian Mac lalu. K. Hasnah kata kiter cuba main redah aje, tak yah guna agent travel. aku pon ok je. janji yakin n berani.....kami pon mula dating ngan en. google, belajar aper yg patut ttg shenzhen-Ghuangzhou.

Tak ramai sangat orang dlm…