Posts

Showing posts from September, 2016

Kembara New Zealand (7): Wanaka Puzzling World (PW)

Image
3 Dec 2015
Wanaka Puzzling World

 Hujan renyai menyambut kami setibanya di Wanaka Puzzling World. Lantai basah, macam malas nak turun tapi rugi pula kalo duduk aje dalam motorhome ni. Tiba-tiba hati bermonolog: "uiiittt.....nanie, hang tak buang duit hanya untuk duduk dalam van tau"...."Okey..." Muhasabah diri....:D. Kami berlari2 anak menuju ke bangunan berbumbung yang paling dekat. Benda pertama yang aku nampak ialah Mural 3D Tandas Gaya Roman. Nasib baik aku masuk kalo tak, rugi tak nampak ni. Kalo sekadar masuk ke ruang lobi, kedai cenderahati, guna tandas semua tu free. Berbayar jika kita nak masuk illusion room atau cuba nak mencabar minda kat great maze saja. Aku masih mempertimbangkan samada nak cuba salah satu tempat ni atau tak. Kalo masuk kena keluarkan NZD16. Hanya untuk masuk ke salah satu bilik saja. Aku agak keberatan , fikir punya fikir aku putuskan tak masuk, rakan2 yang lain pun sama. Zymah berminat tapi tak de kawan jadi dier pun tak jadi nak ma…