Posts

Showing posts from February, 2015

Mengembara ke bumi Kampuchea: Sekali harung dengan USD20, jadi laa....(2)

Image
9 Dec 2014 Selasa
Masih lagi hari yang sama. Sementara depa abih mandi sempat aku kerling bilik ni. Tak de tingkap, tapi sebenarnya boleh je request nak minta tukar bilik ader tingkap dan ader balkoni. Tapi nak buat aper, buang masa la. Harga juga rasanyer berbeza, yang ader balkoni tu lagi mahal sket kot. Satu ari je kat sini. Ble la... Bilik agak selesa dengan 2 katil besar & kecik. So aku pilih single bed, depa share. TV ader, aghh...tapi sape nak tengok tv? Baik aku tido Charge energy untuk ari ni dan juga esok, dan juga seterusnyer. Dengar khabar 6 jam naik mini bus. Emm.... Kiter tunggu. Oh! satu tak de. Kettle!! Aku ni dah la hantu nescafe...:(

Kami ke Lobby guesthouse, tinggal kunci dan keluar. Di luar sudah menunggu Tuk2 yang memang sudah sedia menunggu pelanggan di setiap/semua tempat penginapan. Aku lupa nama driver tuk2 ni. Kiter panggil dier si John la. Senang. Si John ni tunjuk pakej yang dier ada. USD 20 untuk 5 tempat yang dah disenaraikan dalam poster yang dier tun…