Posts

Showing posts from January, 2014

China_Mei 2013: (6) Sepetang di Pearl River, Guangzhou

Image
31 Mei 2013

Assalamualaikum n Hello.....

Balik je dr Beijing Lu, kami tak bercadang untuk kemana2 lagi melainkan balik ke Haizhu, mencari restoran muslim. Masing2 dah lapar...Seperti biasa dr Haizhu Station kami berjalan kaki balik ke hotel. Lalu kot tebingan sungai. Masuk ari ke-2 ni, rasa mcm tempat sendiri dah. Jalan dah hafal dlm kepala n rasanyer lalu tak ikot sungai pon kami masih boleh tau jalan balik hotel. cewahhhh....verlagak!


























Hello Jogja: (10) Hari terakhir naik kereta Kuda mengelilingi Yogyakarta.......

Image
Part XI 22 November 2013
Hari terakhir kami di sini. Flight ke KL jam 3pm. Dan hari ini juga setelah 4 hari di sini baru la merasa sarapan pagi di hotel. Takut kelewatan kami check out lebih awal dan simpan beg di dalam stor dan keluar.







Program pagi ni hanya melawat wisata yang berdekatan. Kami cari kereta kuda. Setelah berbincang soal harga, kami setuju dengan harga yang ditawarkan iaitu Rp. 50.000. Oleh sebab kami ramai, kami amik 2 kete kuda. Kami ber-4 (aku, kak Lia, K. Hasnah n Kak Beth) naik 1 kete kuda. Kak. Enai, K. Amy n kak T pula naik 1 kete kuda lagi.




 Kak Beth: Dik, kenapa mata kuda tu di tutup?
Anak muda: Untuk mengelakkan kuda takut pada kendraan buk…..
Anak muda membawa kami singgah di Pusat Ole2. Kami masing2 membeli makanan kering untuk di bawa pulang ke Sabah. Siap dipek di dalam kotak. Mantap! Sekarang baru aku tau yang Bakpia tu ader pelbagai perisa...tapi maser ni yg ader cuma perisa kacang hitam. Farid kata ader keropok Salak.....okkk.....yg ini pun aku br tau...:)