Posts

Showing posts from June, 2013

Nota pagi ini....

Image
Assalamualaikum.......
aku mmg salu bangun awal pagi. well....biase la pompuannnnnnn..........kannnnn..........:) sbb pagi2 kan anta anak2 gi skolah. 4.30 dah kejutkan drg bangun mandi. 5.30 dah gerak g skola. lambat jer...haaa...merasa la. jam teruk jln menghala ke bandar. Salu tu tak mandi lagi....hehheh tp ari ni aku mandi awal suboh sbb mmg dijangka air tak ader, pam air kat beaufort pecah...jd kalo tak mo bau busuk, mandi la awal....:) yg ke-2 sbb ari ni due date utk bayo saman......

den kena saman sbb lupe bawa lesen. biasa mmg bawak n salu tu tak kena tahan kete. ...tapi ari tu nasib tak baik la kot.......kebetulan pulo lesen tertinggai kat printer, aku tgh scan...pah tu lupo amik balik. aihyaaaaaa.......aku geram ngan polis tu sbb tu aku bayo pun lambat2. ari ni ngam sebulan baru bayo. kalo dlm tempoh 15 ari charge dier RM70....kalo lebih dr tu dier naik RM120.....so ari ni bayo jer la......melayang RM120......tp terus terang ni aku tak ikhlas bayar saman ni. mmg salah sendiri…
Image
Assalamualaikum.........:) Mood rindu ni....Rindu pd sape? pada dier ni la...:D:D:D So comellllll.......aku suka dier senyum.....geram tgk....
Nama dier Aziz Najmuddin. kalo dier tdo aku salu kacau....hehheh.... Pagi2 aku suka bawak dier jalan2 keluar umah menghirup udara segar pagi.... dier suka tgk ayam.....hehehe sebulan ni aku tak kn jumpa dier sbb aku tak balik.....rindu dier.......
masa lahir....dier dah memang ada gigi.....:) tu la yg dier dok pegang... skg ni suka sangat hisap jari....






Wajah Senja Untukmu....

Image
Sore itu aku duduk seorang diri di tepi pantai,  memandang dunia yang terdiri dari waktu.  Memandang bagaimana ruang dan waktu bersekutu,  menjelmakan alam itu untuk mataku. 
Di tepi pantai, di tepi bumi,  semesta adalah sapuan warna keemasan dan lautan adalah cairan logam  meski buih pada debur ombak yang menghempas itu tetap saja putih seperti kapas  dan langit tetap saja ungu dan angin tetap saja lembab dan basah,  dan pasir tetap saja hangat ketika kuusapkan kakiku ke dalamnya.
Kemudian tiba-tiba senja dan cahaya gemetar. Keindahan berkutat melawan waktu dan aku tiba-tiba teringat padamu. “barangkali senja ini bagus untukmu", 
Maka kupotong senja itu sebelum terlambat,  kukerat pada empat sisi lantas kumasukkan ke dalam saku.  Dengan begitu keindahan itu bisa abadi  dan aku bisa memberikannya padamu.

Shenzhen_Mac 2013: Menghabiskan hari2 terakhir di Shenzhen....

Image
Assalamualaikum.....
Jumpa lagi....:)

Hari ni kiter nak bg gambar bercerita....:)
























Shenzhen_Mac 2013: Lagi Foto di Dafen Oil Painting

Image
Assalamualaikum n Hi..... Lagi ole2 dr Dafen. Yang ini From my lens....