Posts

Showing posts from October, 2012

salam aidiladha

Salam Aidiladha. :)
Baru balik dari kk. dapat kiriman sebiji durian dr my mom..:) Rambutan xde, mak aku dah booking rambutan 16 Nov (bersempena aku balik...:)). bukan alang2 10kg tuhhh...:). Mak aku kirim durian 3 biji, dapat sorang 1. kakak aku kat kk dapat 1, adik aku kat ranau dapat 1, aku kat Labuan dapat 1...:) thanx bu.....

malam sebelum raya tu ramai kengkawan dok post kat FB kekangan balik di waktu raya. yg di semenanjungnyer masalah jam. yg kat sabah pulak masalah deley.. mcm 2 arie jugak stuck kat KKIA.. sian......seb baik aku tak der masalah tu. cuma aku balik baru ni accent tinggal la kat terminal. tiket abih katanyer. tapi tak risau dah sbb dah beli tiket feri 16 Nov.....aku nak cuti2 Malaysia...yahooooooo!!!!!

ohh? Lupa. Td kwn datang umah. sembang punya sembang, dier ter cite psl adik dier. Nak benti sekolah sbb salu kena marah cikgu2. emm.....adik dier ok cuma rasanyer dier ader masalah pembelajaran. lambat. mungkin kalo dikesan dr awal dier sepatutnyer sekolah kat sek…

Terima Kasih Atas Aura Mesra Yang Disebarkan....

Terima kaseh atas penerimaan baik kalian pd saya. Sebetulnya sy ari ni rasa terkedu bilamana kalian nampaknya "mbuka ruang mesra" pd sy. sbb nyer sblm ini bila sy msk, sy mcm syok sendiri senyum padahal org tak pandang pun awak msk n awak senyum :) Jika kebetulan mata kita bertembung pandang, ader la org balas senyum tp hambar kemudian tunduk. atau kdg2 bila kiter tanya sesuatu, jawapannya acuh xacuh.



Saya ingat tu, "tu nampak tu, ats almari, nampak?" , "Photostat sendiri ble tak?" "sy tak pandai, ble ajarkan sy?" "meh la kertas tu sy photostat, awak duduk la di sini!". awak tarik kertas tu & berlalu pergi, xsempat sy nak bagitau "sy nak 5 keping". Awak tau tak, di tempat lama sy tak pernah dibuat begini. Bukan awak ajak sy masuk ke dalam & ajarkan saya cara menggunakan mesin photostat tu. Saya yakin sy ble buat sekiranya awak ajarkan sy. Mungkin awak ingat sy sengaja nak menyuruh2. Ahernyer sy pandai guna juga n xperl…

Izinkan Ku berbaring di di hamparanmu wahai pasir....

Image
'...aku tidak mampu lagi untuk menentang angin, setelah sekian lama, hanya mengelus akar ku, kiini aku disorak sorai ombak, kadang membelai aku, kadang menolak aku ke tepian, aku berkawan dengan mu ketam dan kerang-kerangan, kau berteduhlah di tubuhku ini, biar ketuaan ini tetap berbakti kepada kalian, kalau dahulu senja mengundang camar beristerahat di ranting ku hijau, aku tahu ia kini tetap mengintip hingga pada sisa maghrib, aku mengucapkan salam kepada tetanggaku...'
Yatim Ahmad Kota Kinabalu

APA KALIAN SELALU BICARAKAN

Image
APA KALIAN SELALU BICARAKAN
kalian awan, sudah bersengkokol dengan angin untuk menerpa daratan, gelombang pula mengumpul bala tenteranya dan sebentar, ribut akan bermaharajalela, tapi langit biru berkata: jangan ganggu aku bercermin di belantara ini, pergi lah bermain di tepian ku sahaja, esok aku panggil bermesyuarat untuk mengerumunii bumi dengan temasya bencana
Kemudian pasir berpesan pada pokok Rhu, kalian tanamkan akar sedalam mungkin, kelak kalau aku ikut mereka menerpa daratan, kamu masih ada untuk tempat kami berteduh
Yatim Ahmad KOTA KINABALU

Sepasang Mata Indah

Image
Untuk Sahabat yang dihormati: Shahizan Desa


Sepasang mata indah Merenung jauh ntah kemana Tapi aku yakin,  sepasang mata itu ibarat sebuah video camera Merakam selautan subject matter yang tak mampu lari dari kecekapan matanya bergerak Memory mindanya mengambil tempat Memuat segala macam objek dari abstrak ke realistik Disusun kemas kiri dan kanan, bertingkat-tingkat Dipahat kukuh, dipaku dengan ingatan jangka panjang Agar nanti bila tiba masa bertemu si kanvas putih Komunikasinya lancar tak tersangkut-sangkut Dek si lupa yang sentiasa mencari ruang mengacau-bilaukan idea ….:)

Nanie Amat Labuan F.T