Posts

Showing posts from September, 2012

India & Kashmir

Image
Semalam rakan aku Miss T, tanya samada aku berminat nak ke India/ Kashmir? Lalu beliau unjukkan 1 tentatif. Baru plan. Arge dalam Rm 4480/=. Bila sebut India aku teringat seorang kawan yang aku baru kenal mase traveling ke HK 2010 dulu, Kak Nana. Dia penah kata teringin nak ke India...:)

So malam tadi aku mula contact kawan2 yang memang kaki travel. Kak H, Kak N.....Kak S. salah sorang mesti la kak nana. Kak N, tak berminat. tp kalo pg negara Kanggaroo baru dier berminat. Kak H, on je, kak E pun. kak Nana tak nak join sbb dier baru balik dr Indo tarikh nak p tu, lain kali saja, katanya. ok, ader rezeki ble pg lain kali. 
Aku salu dengar beberapa potong ayat dr sahabat2.....yang kadang2 aku tak berapa nak setuju
Cth 1:  "Kenapa India"? ada apa di sana? 
Cth 2:  aku:  teringin la nak pg beijing...... Frenz: apa yg ko nak sangat g sana tu? Kiter dah penah g korea. Pesen muka drg sama je. mata sepet. cuaca pun sama mcm tempat kiter. pg la tempat yg lain dr tempat kiter penah lawat. 

Wi-Fi Free

Salam.. Wah lama betol aku menyepi. Bukan apa, cuti banyak sangat...:) (cuti la banyak mase kan...alasan!) err...selebihnyer berukban ni lambat sangat. Tak tau la, aku tak paham atau dier ni mmg nak makan duit org je lebih?? dulu aku amik pakej RM 68 sebulan. pastu dah lambat sangat, banyak kali jugak la topup GB. salu tu 1gb la. RM15 beb......emm pastu baru2 ni aku upgrade kan pg pakej RM 98 (lebih kurang, aku tak ingat) baru pakai tak sampai sebulan dah lembap balik n suh aku top up kalo nak laju. aish aku pelik bin ajaib okeh.....sebab kata cik yg keje kat celcom tu elok amik pakej 98 saja. ni dier yg syorkan) sbb kalo nak yg 100 ke atas tu cam tak berbaloi. sbb kalo cuma nak cari bahan, on9 fb tak banyak bazir gb. kecuali kalo download movie. Tang ni aku pelik. aku tak penah dload movie. tetiba jd lembap. aihhhh...ni yg aku cepat bosan. 
ok...tinggalkan cite menyakitkan hati. Td aku tertekan pg Wifi. sblm ni aku tak paham, sekali tetiba kluar daftar wifi KTW (kg tanpa wayar) aku p…