Posts

Showing posts from April, 2012

Perkhemahan Perdana SMKL

Image
Turn aku jam 12-6:00pm....So, aku datang lambat sket dlm 12:27pm. Tetiba ader plak CR call katanyer, datang kat garaj ader budak kene sengat tebuan. ingatkan teruk la, upenyer dak jugak. sket je n dr smlm lg. Smlm tak minta ubat....LOL.

Mlm ni plak  CE call. Suh datang sekolah. Mendenyer nak datang, shift aku dh abih jam 6pm td. katernyer drg perlukan ajk kecemasan pompuan. aku suggest CP, dier kan dekat. Balik2 msg aku, mcm style nak pakse je.....aku malas nak datang, dah la jauh. Aihhh...maaf la. Jom skodeng aktiviti maser pertandingan kawad kaki.




















1 Ayat Seribu Tafsiran

Image
"belajarlah menghargai jangan pernah abaikan/membuangnya/menukarnya dengan hal yang singkat karena saat kelak dia benar2 pergi menghilang baru kamu sadar betapa berharganya dia untukmu *nikmati hari2 dengan kesetiaan,kejujuran tanpa kemunafikan bersama peri2 kecilku saja"




Aku tertarik baca serangkap ayat di atas. Kadang rasa macam kena kat aku. hehheh...*perasan mode :p....well, wanita biasa la cepat terasa. Ada 2 makna di situ. Meh kiter tafsir mengikut citarasa sendiri. 1: ditujukan khas kpd orang2 yang "melukai". Masa bercinta bukan main lagi kata, "I luv u so much"....."U jump I jump Jack"....hehehhe...(*ayat tak ble blah). Pastu senang2 je bertukar arus, sbb telah terjumpa orang baru. Yang terluka terus kecewa, kalo dulu bukan main puji melangit, dah putus ditengah jalan. kutuk berabis...hehhehh. Yang jadi mangsa Cik FB la tempat untuk meluah rasa, biar sume orang tau hatiku remuk rendam. Kononnyer......wakakakak......aishhh....biasa begitu kit…

Afgan - Bukan Cinta Biasa

Image
Afgan – Bukan Cinta Biasa
Kali ini kusadari Aku telah jatuh cinta Dari hatiku terdalam Sungguh aku cinta padamu Cintaku bukanlah cinta biasa Jika kamu yang memiliki Dan kamu yang temaniku seumur hidupku Terimalah pengakuanku Percayalah kepadaku Semua ini kulakukan Karena kamu memang untukku Cinta ku bukan cinta biasa Jika kamu yang menemani Dan kamu yang temaniku seumur hidupku Terimalah pengakuanku

Harapan

Aku selalu ketandusan idea. sbb tu blog jarang update...:) Kdg cite ader tp malas nak type.....

Emm.....ari ni nampak nyer ader kerajinan. Ni cite pasal sorang rakan d fb. Kami Chat macam biasa, cite tentang photografy, tentang tempat yg menarik di tempat dier, alih2 aku ajak dia join percutian kami (aku n rakan2) ke australia ujung tahun ni. Baru plan...hehehheh...jadi ke tidak tak taw g. Kak Nurlia dah ber"iye2 nak gi...tapi aku pulak rasa berat hati. Tau kenapa? Sbb geng yg mmg biasa p tak der dlm trip kali ni, iaitu kak hasnah n kak enai. drg cnfm nak terbang ke japan ujung tahun ni...yuhuuuu..aku rasa macam nak join trip ke japan tp drg ni amik out bnd. tu yg rasa mcm nak ikut ....tak nak ikut. sbb kalo gna agnt dpt la bajet2 kan kos tp ni tak backpacker. tp backpacker nyer ni terlampau ramai org. dengar2 dah 20 org. aishhhh...memang bez p ramai2 tp tang tang hostel tu nanti cene......

ok2 sambung cite kwn aku. aku ajak dier....

aku: "jom la join kami ke aust ujung tahu…