Posts

Showing posts from March, 2012

BANGKATAN

Image
salam n gd morning...:)

ari ni ramai yg like bangkatan aku...:) actually lukisan ni dah lama tahun lalu masa aku join pertandingan KTNS 2011. Tapi kalah. hehheh......its ok cubaan untuk mengali lebih banyak pengalanam n baik untuk kesihatan skill yang telah sedia ada. aku akui sangat banyak kelemahan lukisan ni. bak kata my frenz di geng pelukis seni. warna aku guna tak masak. :) okey....akan datang cuba utk lebih xplore warna2 masak.




Suza Umairah ni karya sendiri ke? bahan media apa guna ni?pada 7hb Oktober 2011 pukul 6.18 ptg · Suka

Nanie Amat aha. :) guna akrilik sepenuhnyer. 1st time join pertandingan karya pilihan negeri sabah 2011. tp tak menang...:) tak pe....cedok pengalaman..:)
pada 7hb Oktober 2011 pukul 6.19 ptg · Suka · 1


Suza Umairah best..bagus ade keberanian tuk mencuba...bape ye rm harga akrilik? masa study dulu ko amek 2D ke dgn encik Fauzi?
pada 7hb Oktober 2011 pukul 6.20 ptg · Suka

Nanie Amat
emm....rasa nyer aku amik 2d asas ngan en fauzi. tak ingat....yg aku ingat aku…
Salam... eh lame giler aku tak update..:) ala bukan nak paksa org baca pun. kalo kebetulan orang singgah, time kaseh daun keladi, lain kali baca lagi...:)
ari ni ari ke-2 latihan muzik angklung. Sangat bez....enjoy. mula tu taknak ikut. tp fikir balik kenapa tidak, pengalaman tu, bila lagi?..so aku pun join la geng muzik. mengikut jadual kumpulan ni akan mengadakan persembahan okestra angklung gemersik gema getaran guru pada 14 april 2012 di Pusat Konvensyen Ujana Kewangan.
Sebelum latihan aku sempat keluar makan dgn seorang rakan. kami sembang pasal aktiviti cuti baru ni. Sembang punya sembang sampai la citer psl umah dier. Dulu kwn ni ader beli rumah, dier byr dipost n xhusband (dulu husband la) bayar bulanan. skg dh divorced. skg dier dlm proses nak jual rumah tu. Tp dier kena bayar bulanan tertunggak hingga bulan 5. aku pelik, apsal dier bayar sedangkan yg tinggal kat rumah tu xhusbnd dier. lebih haru lagi, baru ni dier pg umah tu, xhsbd dier ader kat rumah tu dgn wife baru dier. …

APA YANG ANDA TAK TAHU TENTANG SEORANG AYAH

Mungkin ibu lebih kerap menelefon utk menanyakan keadaan kita setiap hari..Tapi tahukah kita, sebenarnya ayahlah yang mengingatkan ibu untuk menelefon kita?

Semasa kecil, ibu lah yg lebih sering mendukung kita..Tapi tahukah kita bahawa sebaik saja ayah pulang bekerja dengan wajah yang letih ayahlah selalu menanyakan apa yg kita lakukan seharian

Saat kita sakit@demam, ayah sering membentak "sudah diberitahu! jangan minum ais!".Tapi tahukah kamu bahawa ayah sangat risau.??

Ketika kita remaja, kita meminta izin untk keluar malam. Ayah dengan tegas berkata "tidak boleh!"..Sedarkah kita bahawa ayah hanya ingin menjaga kita? Kerana bagi ayah, kita adalah sesuatu yang sangat berharga.

Saat kita sudah di percayai, ayah pun melonggarkan peraturannya. Maka kita telah melanggar kepercayaannya...Maka ayah lah yang setia menunggu kita di ruang tamu dengan rasa sangat risau..

Setelah kita dewasa,ayah telah menghantar kita ke sekolah@kolej untuk belajar..
Di saat kita memerlukan ini-it…

2012 Oscars Red Carpet

Image
Kalo kiter tengok Majlis yang melibatkan artis2, tak sah kalo kiter tak tengok fesyen2 dorang kan..Memang cantik serta MAHAL. Ader yang kepunyaan sendiri n adr gak yang ditaja. Kalo lelaki tak gitu menarik perhatian sangat. Tapi wanita....Harus dilihat....Meh tengok fesyen artis barat di Annual Academy Awards.